Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Regie

In de beginjaren was de regie meestal in handen van voorzitter en speler Jacky Neyens. Maar sedert 1996 werd een beroep gedaan op een professionele regisseur.

Op 23 juli van hetzelfde jaar ontviel ons Jacky Neyens, motor en bezige bij van onze vereniging. 'Het Nieuw Violiertje' kwam deze moeilijk periode te boven mede door de bijzondere steun van Kristien, Jacky's echtgenote.

Voor het toneelseizoen 1997 werd een favoriet stuk van wijlen Jacky Neyens op de affiche gezet. 'Schat, je bent een schat' werd een spetterende komedie. Het jaar daarop kende 'Just Married' eveneens veel bijval. In 1999 brachten wij met het stuk 'Lieve Lotte' van Bart Spaey een nationale première. Dit 'geestig melodrama', zoals de auteur het heet, leverde ons tevens 2 eervolle vermeldingen op. Zo ging het steeds in stijgende lijn. Voor onze seizoen van 2009 - Pak de Poen van Ray Cooney  behaalden we niet minder dan een 'Gouden Meeuw' van Open Doek. Dit was voor de volledige produktie : acteurs, decor, licht, geluid en noem maar op.

In deze 28 jaar dat Het Nieuwe Violiertje toneel brengt hebben reeds een hele schare regisseurs onze toneelkring onder handen genomen zoals :Peter Desauter, Dirk Van Den Broeck, Johan Dewulf, Bart Cardoen, Dominique Berten, Luc De Ruelle, Blanca Wienen, Regine Beuckels en Leo Franquet.